Soalan Lazim Mengenai Penyembuhan Asli hiatal Hernia

Soalan Lazim Mengenai Penyembuhan Asli hiatal Hernia

Q. Apa itu Hernia hiatal?

A. Hernia jenis apa-apa yang boleh digambarkan sebagai tindakan satu badan bahagian menolak ke dalam yang lain di mana ia bukan milik. Terdapat 2 jenis hernia hiatal (juga dikenali sebagai hernia hiatus). Yang pertama adalah 'tergelincir' hernia yang berlaku apabila bahagian bawah esofagus yang bersambung dengan perut dan bahagian atas perut menolak melalui terhenti (pembukaan) dalam diafragma yang memisahkan perut dari rongga dada. Jenis kedua ialah 'para-esophageal' hernia yang berlaku apabila esofagus berada di tempat dan sebahagian daripada perut perasan melalui sebelahnya. Ini adalah kurang biasa tetapi lebih serius kerana aliran darah yang boleh disekat ke bahagian perut, membuat mencari tempat yang lebih mendesak.

Q. Apa yang menyebabkan hernia hiatal?

A. Sebelum anda boleh membuat keputusan mengenai penawar, anda mesti tahu apa yang menyebabkan gejala-gejala yang anda mengalami. Mungkin yang paling penting untuk mengetahui dalam pencarian anda untuk ubat adalah bahawa seperti esofagus Barrett, hernia hiatal biasanya ditemui dalam mereka yang mempunyai penyakit GERDs. Hernia hiatal boleh dilakukan semasa kemalangan atau kecederaan lain. Orang lain mungkin mengalami hernia hiatal selepas berat badan yang besar atau semasa mengandung apabila tekanan tambahan diletakkan pada sfinkter esophageal yang lebih rendah.

Q.What Adakah Gejala Daripada Satu Hernia hiatal?

A. Mengenal pasti tanda-tanda anda akan membantu anda lebih memahami rawatan.

Gejala-gejala termasuk:

· Sakit tekak

· Serak

· Sakit dada

· Memuntahkan

· Heartburn

· Refluks asid

Q. Bagaimana Saya Cari Rawatan untuk hiatal Hernia?

A. Sesetengah pesakit mendapatkan pembedahan atau ubat-ubatan doktor yang ditetapkan. Walau bagaimanapun ini adalah penuh dengan risiko komplikasi atau masalah perubatan yang lebih serius, apatah lagi mahal. Mujurlah terdapat banyak cara semula jadi untuk mencari penawar hernia hiatal. Memandangkan gejala di atas adalah jelas bahawa meningkatkan diet dan rutin sebahagian besar pelan rawatan untuk penyembuhan. Diet yang baik adalah salah satu yang tidak menggalakkan ke atas pengeluaran asid perut yang boleh menyebabkan walaupun refluks lebih menyakitkan. Ini bukan sahaja bermakna menghapuskan makanan pedas tetapi orang-orang yang tinggi dalam keasidan juga. Senaman yang kerap (ia tidak perlu berat) juga penting untuk membantu penghadaman yang baik dan harus menjadi sebahagian daripada pelan rawatan semula jadi anda. Dalam pencarian anda untuk menyembuhkan anda juga perlu mengambil kira keperluan untuk menghapuskan tabiat buruk seperti memakan produk tembakau dan minum arak.

S. Apakah Pemulihan semula jadi digunakan sebagai hiatal Hernia Cure?

A. Terdapat banyak ubat semula jadi dan penawar berasaskan rumah yang boleh digunakan sebagai sebahagian daripada program rawatan anda. Kebanyakan daripada bertujuan untuk mewujudkan keseimbangan asid di dalam perut dan menggalakkan metabolisma yang baik dan pencernaan yang baik.

Sebahagian daripada ubat semula jadi termasuk:

· Epal

· Apple cider cuka

· Madu

· Mint

· Biji Adas

· Mustard

· Teh herba

Tidak ada komentar:

Posting Komentar